Ecet az élet sava-borsa

Talán minden háziasszony tudja, hogy az ecet az egyik legjobb zsíroldó hatású természetes „vegyszer”. Ha mosogatáskor pár csepp ecetet csepegtetünk a mosogatószivacsra, a hatás megtöbbszöröződik.

Hajmosási tanácsok

Bár az igaz, hogy a forró víz jobban oldja a zsírt, de a faggyúmirígyek aktivitását is növeli. Ezért használjon inkább langyos vizet hajmosáskor! Az erős dörzsölés megint csak a faggyúmirigyek aktivitását növeli.

Fekete ruha beavatása és megújítása természetes szerekkel: szömörcével és ecettel

A szömörcét kelmefestésre, cserzésre és festék kinyerésére is használják mindmáig. Emellett gyulladáscsökkentő...

» Tovább olvasom
Zsírt és ételmaradékot mosogatni?

Mosogatás előtt törölje ki újságpapírral vagy papír törlőkendővel az edény nagyját. Máris kevesebb vízre lesz szüksége. Ha kályhával fűt a család, az így kapott zsíros papír gyújtósnak is kiváló lesz.

Nagy edényt kis vízzel

A nagyméretű fazekat, lábast sok háziasszony teleengedi vízzel. Pedig ugyanolyan jól el lehet mosni 3-5 cm-nyi vízzel is.

Leégtél, edénykém? Beáztatlak!

A rászáradt vagy leégett edényeknél sok súrolást spórolhat meg, ha előtte beáztatja azokat. A forró víz jobban fellazítja a tömör ételmaradékot, mint a hideg.

Mosd kíméletesen a ruhát, hogy fekete maradjon!

Hagyományos mosásnál ügyeljen arra, hogy 30, maximum 40 fokon mossa a fekete ruhát. Ezzel nemcsak a textíliát kíméli, hanem energiát takaríthat meg magának és a világnak.

Penész a lakásban

Nem szép látvány és egészségkárosító hatása is van. Leginkább nedves helyiségekben (pl. fürdőszoba) fordul elő, ahol kevés a szellőzés vagy meleg helyeken. A penész megszüntetésének egy módja.